Son Filmler :

Secretariat 2010 Filmini izle online (Türkçe Altyazılı)

Secretariat 2010 Filmini Türkçe Altyazılı İzle
IMDB:7,1
Yapım: 2010 ~ ABD
Tür: Dram, Spor
Yönetmen: Randall Wallace
Oyuncular: John Malkovich, Diane Lane, James Cromwell, Dylan Walsh, Amanda Michalka, Nelsan Ellis, Kevin Connolly, Scott Glenn, Graham McTavish, Drew Roy, Claude Miles, Eric Lange, Fred Dalton Thompson, Kayla Perkins, Margo Martindale, Matthew W. Allen, Russell Haynes, Sean Michael Cunningham, Stefania Marcone, Toni Sprague
Senaryo: Mike Rich
Senaryo (Kitap): William Nack
Yapımcı: Mark Ciardi, Gordon Gray
Görüntü Yönetmeni: Dean Semler
Müzik: Nick Glennie-Smith
Gösterim Tarihi: 04 Şubat 2011 (Türkiye)
Film hakkında kısa bilgi: Filmi daha iyi takip edebilmeniz ve anlayabilmeniz için bu efsane safkan Secretariat hakkında kısa bir bilgilendirme yapmak istedim;
Annesi Somethingroyal safkanın babası ise başka bir efsane olan Nasrullah ve namağlup Nearco’dan gelen Bold Ruler. Güçlü bir kan hattına sahip olan nam- diğer Big Red yani Secretariat, gerek fiziksel özellikleri gerekse biyoloik özellikleri ile gelmiş geçmiş en iyi atların başında sayılıyor.
Ölümünden sonra kendisine yapılan otopside normalden daha büyük bir kalbi (normal bir at kalbi 4 kilo, secreteriat’ın kalbi 9,5 kilo) ve ciğeri olduğu görülen safkanın bu özelliği kusursuz bir eşgalle birleşince efsane bir yarış atı ortaya çıkmış.
Safkan ilk yarışını 72 yılının yazında katıldığı bir maiden koşuda yapmıştır. O yarışta boxtan geç çıkarak birde kaza atlatan safkan koşudan dördüncülükte ayrılmış. Daha sonraki beş yarışını üst üste kazanırken Hopeful stadyumundaki yarışta son 400 metrede 8 atı geçip 5 boy fark atarken gelecek için ilgililerini heyecanlandırmış. Safkanın bir özelliği olan kazanma hırsını örnekleyen Champagne Stars’ta ki yarışında Stop the Music e protesto sonucu geçilirken bir sonraki yarışında bu safkana 8 boy fark atarken , zamanın yarış otoriteleri dahil ilgilileri safkanın intikam hırsıyla dolu olarak yarışa katıldığını ve kazandığını belirtmişler.
Artık önemli koşularına başlama zamanı gelen safkan, American Classic Race yarışlarına kayıt yaptırmış. İlk Derby yarış olan Kentucky Derby’den önce katıldığı son yarışında ağzındaki bir rahatsızlıktan dolayı Sham isimli zamanın iyi atlarından birine geçilmişti. Ancak intikam zamanı gelmişti Secretariat için. 130,000 kişi önünde yapılan Kentucky Derby’de son sırada başladığı yarışında gittikçe hızlanarak son 400 metrede günümüze dek kırılamayan derby rekorunu kırarak kazanmayı bildi. Bu yarışla ilgili en önemli detay yarıştaki her 400 metreyi bir öncekinden daha iyi bir dereceyle koşmuş olmasıdır.
Sonraki yarışı olan Preakness Stakes derby’de ilk viraja sonuncu girip yarışı açık ara farkla kazanırken artık tüm spor dünyasının dikkatini çekmeyi başarmıştı.
Triple Crown yapmak için katılacağı son yarış olan Belmont Stakes yarışında o kadar favori bir durumdadırki , diğer at sahipleri atlarını koşturmak istemez ancak katılan atlarla (zamanın en iyileri) birlikte başlayan yarışta en yakın takipçisi olan Sham ,Secretariat’ın temposuna ancak 1000 metre dayanabilir ve yarış 31 boy farkla kazanılır. Alınan derece 2400 metrede halen kırılamayan 2:24 olarak tarihe geçmiştir.
Triple Crown yaparak ve bu yarışlarında rakip tanımayan halen kırılamayan rekorların sahibi SECRETARAIAT koştuğu 21 yarışın 16 sını kazanmış, 1,316.808 $ kazanç elde etmesinin yanı sıra 20.yy ‘ın en iyi iki atı arasında gösterilerek , çok sayıda ödüle layık görülmüştür..







Share this article :

Yorum Gönder

Kocaman indirim Pembe Image Banner 450 x 315