Son Filmler :

kara göl

kara gol film izle online direk
Yönetmen Steve Miner
Senaryo David E. Kelley
Oyuncular Bill Pullman, Bridget Fonda, Oliver Platt, Brendan Gleeson, Betty White
Filmin Türü Komedi, Korku
Orijinal Adı Lake Placid
Yapımcı Firma Phoenix Pictures
Yapım Yılı 1999
Yapım Ülkesi ABD
Orijinal Dili İngilizce
Filmin Süresi 82 dakika.
Resmi Sitesi http://www.foxmovies.com/lakep..
Vizyon Tarihi 19.05.2000

Filmin Konusu
kara gol film izle online direk
Kara Göl'e hoşgeldiniz. Durgun suları vahşi doğanın bir parçası olan bu göl, ölümü en son beklediğiniz yerdir. Hele bu ölüm, 9,5 metrelik, sivri dişli Crocodylus'tan gelirse… Türlerin en eskilerinden biri olan bu yassı burunlu saldırgan, insan tadına merakı ve zarar görmeyen kalın derisi yüzünden bölge halkının kabusu haline gelir. Onu durdurmak için bir araştırma grubu kurulur.

Duygusal çöküntüyü atlatmaya çalışan doğa düşmanı bir paleontolog Kelly Scott (Bridget Fonda) ilk saha çalışmasına hevesle yola çıkar. Onun şehirli burnu büyüklüğü ve çıtkırıldımlığı, kendisiyle birlikte araştırmaya katılanları huzursuz etmektedir. Jack Wells (Bill Pullman) kadından mümkün olduğu kadar uzak durmayı tercih ederken, tuhaf şerif Hank Keogh (Brendan Gleeson) timsahı bir an önce bulup öldürmekten başka şey düşünmez. Varlıklı mitoloji profesörü Hector Cyr'in de yardımıyla (Oliver Platt) bu ilkel yırtıcıyı tuzağa düşürmeye çalışırlar.

Başrol oyuncusu Bridget Fonda şöyle diyor: "Senaryoyu ilk okuduğumda ne farklı ve muhteşem bir çalışma olduğunu farkettim. David usta bir ahçı sanki, yemeğin içine ne kattığını bilmiyorsunuz fakat hep lezzetli şeyler yapmayı başarıyor. Her zaman alışılmadık karakterler çiziyor. Onları sevseniz mi nefret mi etseniz kestiremiyorsunuz."

Bill Pullman da aynı görüşü paylaşıyor. David Kelley'in şaşırtıcı stili, beraber yolculuk eden bu dört farklı yapıda insanı ele alıyor, aynı Oz Büyücüsü'ndeki gibi. Pullman'ın canlandırdığı Jack, Kelly'yi tam bir başbelası olarak görüyor. Zamanla birbirlerine nasıl alıştıkları farkedemiyorlar. Aynı şekilde Kelly de Jack'tan nefret etmekle beraber onu çekici bulmayı kendine yediremiyor.

Yönetmen Steve Miner'a göre filmin başarısı da burada yatıyor. "İtici insan tipini, çarpıcı sahneleri ve kişisel çatışmaları biraraya getiren nadir çalışmalardan biriydi. Hiç düşünmeden kabul ettim. "

Çekimleri British Columbia'daki Shawnigan, Buntzen ve Hayward Gölleri'nde gerçekleştirilen Lake Placid, dünyanın en tanınmış özel efekt uzmanları tarafından hazırlanmış. Doğal ortamlardan yararlanmalarına rağmen, crocodylus'un suya dalış sahneleri için büyük tanklar inşa etmişler. "Çünkü herhangi bir kaza durumunda derin gölden maketi çıkarıp tamir etmek çok daha masraflı olurdu." Bu devasa tanklar beş ayda tamamlanmış ve 1.5 milyon galon suyla ancak doldurulabilmiş. Gerçek göl havası yaratsın diye etrafına yüzlerce ağaç ve bitki dikilmiş. 10 tır dolusu kütük, kırık dal, 600 çuval yaprakla süslenen kıyıyı, eğreltiotlarıyla kaplanan fiberglas kayaları gerçeğinden ayırmak neredeyse olanaksız.

Aynı dikkat, timsahın tasarlanmasında da gösterilmiş. Gözlerin-pençelerin hareketi, göğüs kafesinin inip kalkması, sudaki hareketlerinin aslına benzemesi 3 ayrı maketin tasarımıyla gerçekleşmiş. Canavar timsah tam 300 beygir gücünde (bir arabayı kaldıracak güçte). Kuyruğunu yere vurduğu zaman çekim ekibi bile korkuyor.



Share this article :

Yorum Gönder

Kocaman indirim Pembe Image Banner 450 x 315